Expositie in Parijs

De laatste van de 9 exposities in 2022, die samenhangen met het verschijnen van mijn nieuwe boek, komt in zicht. Van 2 december2022 t/m 8 januari 2023 neem ik deel aan de expositie: “Petits Formats”, bij Galerie Art’et Miss in Parijs. Zoals de titel aangeeft, kleine formaten zoals deze Herfsttuin- Jardin d’automne. 20×20 cm, olieverf op paneel.

Tussen Kunst en Keuken

Mijn nieuwe boek, Tussen Kunst en Keuken, heeft in een half jaar al veel mensen bereikt en ik ontvang regelmatig enthousiaste reacties. Vooral de combinatie van beeldende kunst, liefde voor de natuur en de recepten die gebaseerd zijn op de seizoenen en de eigen tuin, vindt men verrassend en boeiend. Het blijkt een boek te zijn dat vaak opnieuw wordt ingekeken en ook regelmatig cadeau wordt gegeven.
Tussen Kunst en Keuken kost € 29,95. Bestellen kan via het contactformulier en in het kader van de naderende feestdagen is de verzending tot eind dit jaar gratis.

Workshops

Gisteren is de eerste workshop van start gegaan voor deelnemers die graag persoonlijke begeleiding ontvangen in of willen reflecteren op hun eigen beeldend werk. Eén keer per maand ontmoeten we elkaar in een inspirerend atelier. Ik verzorg iedere workshop een inleiding en introduceer een thema, een benadering of een techniek uit de beeldende kunst. Vervolgens maken de deelnemers de keuze of ze hiermee aan de slag gaan of dat men liever verder gaat met iets anders. Ik vind het heerlijk om mijn passie voor kunstbeoefening en mijn in 37 jaar opgebouwde kennis te delen met enthousiaste mensen. Naast kunstbeoefening blijken de deelnemers ook te houden van zelfgebakken taart.

Expositie Lokaal 54

Nog t/m 4 december is de expositie te bezoeken bij Galerie Lokaal 54 in Terneuzen. In deze expositie ligt de nadruk op het landschap dat wordt vertaald in veelal grotere, expressionistische doeken in olieverf . Daarnaast is er ook een vitrine ingericht met klein werk op handgeschept papier, waaronder ook het nieuwste werk waarin ik kleur gebruik. Mijn nieuwe boek: Ellen Geerts, Tussen Kunst en Keuken, is vanzelfsprekend ook hier verkrijgbaar. Veel werk uit dit boek is te zien in deze expositie.

Buiten werken

Dit najaar heb ik nieuwe inspiratie opgedaan in de Vaucluse. Buiten werken naar de waarneming is nog altijd een grote inspiratiebron. Het prachtige landschap, het mooie licht, de geur van tijm, het buiten zijn in de stilte van de natuur; echt genieten!