home

Ellen Geerts

Ellen studeerde in 1985 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg ( bij Marlene Dumas)  en heeft sindsdien een beroepspraktijk als autonoom beeldend kunstenaar en docent kunstvakken.

Het landschap en de natuur zijn de bronnen voor haar kleurrijke doeken in olieverf en het subtiele werk in inkt op handgeschept papier. Waren het voorheen vooral landschappen die op een expressionistische manier werden vertaald; het laatste werk laat een andere benadering zien, waarin Ellen meer inzoomt op haar onderwerp.

Dat onderwerp is nog steeds de natuur, maar het nieuwe element is water. In één beeld probeert Ellen verschillende lagen te vangen: soms de laag onderwater; het wateroppervlak dat de omgeving reflecteert en daarnaast de omgeving zelf; de tak of de steen boven het water. Ook worden in sommige doeken lucht, water en aarde samengebracht in één gelaagd beeld.

Het inzoomen heeft een bepaalde abstractie tot gevolg, maar aan de andere kant is de manier van schilderen impressionistisch geworden wat resulteert in uit losse toetsen opgebouwde figuratieve beelden .

Ook in het werk op handgeschept papier houdt Ellen zich bezig met het detail en combineert zij verschillende druktechnieken met het tekenen in inkt. Wilde bloemen en kruiden probeert Ellen vast te leggen in gelaagde schilderachtige tekeningen in klein formaat.

De olieverf schilderijen en het werk op papier van Ellen worden geëxposeerd in musea en galeries in Nederland, Roemenië, Frankrijk , Duitsland, de VS, Engeland, Oostenrijk, Spanje  en Italië. Het nieuwe werk , dat onlangs geëxposeerd werd in Parijs,  riep bij de recensent associaties op met de benadering van Monet.