De totstandkoming van een nieuw boek.

Mijn zestigste levensjaar is aanleiding voor het verschijnen van een nieuw boek.
Een boek over mijn werk als beeldend kunstenaar maar dit keer ook aandacht voor andere aspecten.
De natuur blijft de grote inspiratiebron; eigenlijk voor alles wat ik maak of waarmee ik bezig ben.

Sinds mijn vorige boek; “Reizen in Kleur”, hebben tal van veranderingen plaatsgevonden. Naast het werken in olieverf op doek, maak ik al geruime tijd ook werk op handgeschept papier in verschillende technieken. In dit boek is hiervoor ruim aandacht.

Ook werk ik sinds enkele jaren veel in mijn tweede atelier in  de Thiérache, Noord Frankrijk.
Hier vind ik inspiratie voor mijn huidige werk. De rust en ruimte, de natuur rondom, het prachtige landschap. De noodzaak om voor mijn werk veel te reizen is daardoor minder geworden.
Er zijn zoveel motieven dichtbij: de boomgaard met haar bloesems, koolzaadvelden in de verte, wilde bloemen in de meadow of een weerspiegeling in het water.
Met de natuur rondom ben ik me bewuster van de seizoenen; de veranderingen in licht en kleur, verschillende stadia in groei, bloei en verval, de rijkdom aan bloemen, gewassen en fruit.

In mijn jeugd is eigenlijk al het zaadje geplant van groenten en fruit uit eigen moestuin en natuurlijk de jaarlijks terugkerende inmaak.
De boomgaard in Frankrijk geeft een enorme impuls aan het zelf maken van jam en likeuren, het bakken van taarten en allerlei toepassingen in gerechten van alles wat de natuur ons biedt.
En daarmee ben ik gekomen aan het thema “keuken” . Koken is een andere grote passie en ik wil in dit boek graag wat favoriete recepten met jullie delen.

Het boek zal worden opgebouwd rondom de vier seizoenen: schilderijen, werk op papier, recepten, sfeerbeelden en tekstbijdragen van vrienden, collegae en galeriehouders. Het is mijn bedoeling om mijn passie voor de natuur, waaraan ik op verschillende manieren vorm geef, met jullie te delen!

Van het boek verschijnt een speciale editie met een origineel werk op papier.
Informatie hierover en inschrijving zie:
Speciale Editie en De 60 werkjes